آدرس وب سایت شرکت کود شیمیایی رشد افزای پالیز:
توضیحی کوتاه در مورد ضرورت این صنعت
طبیعت مواد مادری خاکها وکمی نزولات آسمانی سبب گردیده تا کربنات کلسیم به صورت ترکیب غالب در خاکهای مناطق خشک و نیمه خشک در آید به گونه ای که بیش از 20 درصد و گاهی تا 60 درصد وزن خاک در مناطق کوهپایه ای و کوهستانی را کربنات کلسیم تشکیل می دهد در این شرایط کمبود برخی عناصر از جمله آهن از مشکلات تغذیه ای گیاهان مورد کاشت و از جمله درختان میوه در این مناطق است . استفاده از ترکیبات آهن به صورت کلات به گونه ای که از پایداری لازم در شرایط خاک برخوردار باشد از جمله راهکارهای مقابله با کمبود آهن است اغلب به شکل یون فرو(آهن دو ظرفیتی) توسط گیاهان جذب و به صورت کلات های آلی و یا سنتزشده از طریق خاک و یا محلول پاشی بر روی برگها جذب گیاهان می گردد. کمبود آهن در خاک با مشکلات زیادی همراه است, لذا اصلاح خاک از طریق کنترل تغییرات شیمیایی همیشه مقدور نبوده و لازم است با استفاده از کودهای آهن کمبود این عنصر را جبران نمود. رایج ترین ترکیبات آهن, کلات ها می باشند. در ساخت کلات های آهن, ترکیبات آلی مختلفی مانند DTPA , EDTA , EDDHA همراه با یون آهن به کار گرفته شده که بر اساس PH خاک و نوع گیاهان توصیه می شوند .
سطح وسیعی از اراضی کشور ایران را خاکهای آهکی می پوشانند. وجود کربنات کلسیم یا کلسیم بی کربنات در این خاکها , تاثیر عمیقی بر ویژگیهای مختلف خاک بر جای می گذارد. گیاهان رویش یافته در این خاکها به طرق و درجات مختلف , وجود کلسیم بی کربنات در خاک را آشکار می سازند. زرد برگی گیاهان یا کلروز آهن, بارزترین پاسخ گیاهان به وجود کلسیم بی کربنات می باشند. گیاهان مبتلا به زرد برگی در واقع دچار تنش در تغذیه آهن می باشند.
مهم ترین روش برای درمان کمبود آهن در گیاهان استفاده از کود آهن یا کلات آهن است. کودهای کلات دارای سابقه ای 40 ساله در دنیا هستند که فقط تعداد معدودی از کشورهای صنعتی قادر به تولید این کودها هستند. عوامل کلات کننده مختلفی در کلات های آهن استفاده می شود که معروف ترین آنها شامل اتیلن دی امین تترا استیک اسید(EDTA) – دی اتیلن تری امین پنتا استیک اسید(DTPA) و اتیلن دی امین دی ارتو هیدروکسی فنیل استیک اسید (EDDHA) می باشند. بنیان کودهای کلات آهن ذکر شده به علت دارا بودن اتیلن به عنوان هورمون رشد در بنیانشان هورمونی محسوب می شوند و برای محصول و نیز انسان بسیار مضرند.
شرکت رشد افزای پالیز تولیدکننده کلاتهای آهن روی از بنیانهای تولید شده کاملا طبیعی از مواد آلی معدنی یا گیاهی است همچنین کود تولید شده به دلیل بنیان آلی یا گیاهی آن موجب بیشتر شدن مواد آلی خاک می گردد. که با محیط زیست و مزارع کشاورزی کاملاً سازگار خواهد بود.
ترکیبات آلی موجود در کود آهن تولید شده می تواند شکلهای کم محلول آهن را به فرم های قابل دسترس و مفید برای گیاهان تبدیل کند . در نتیجه این کود بسیار سریع الجذب بوده و برای رفع کمبود آهن در گیاهان مورد استفاده قرار می گیرد.
کود های ارگانیک
تاریخچه شرکت رشد افزای پالیز:
شرکت دانش بنیان رشد افزای پالیز در سال1396 با هدف دستیابی به تولید کودهای کلاته بر پایه ترکیبات کلات کننده طبیعی تاسیس شد . بنیان کودهای کلاته تولیدی در این واحد ترکیبات سنتزی نبوده و برای اولین بار در تولید این کودها از ترکیبات جدید کلات کننده کاملا طبیعی که هیچگونه اثرات مضر و زیست محیطی برای گیاهان و جانداران و انسان ندارد استفاده گردیده است . بر خلاف سایر ترکیبات کلات کننده که آلودگی زیست محیطی ایجاد مینمایند بنیان این کودها کاملا طبیعی و از مواد معدنی با گیاهی است که این موضوع (ارگانیک بودن کلاتور این کودها) میتواند بعنوان یک مزیت رقابتی در بازار فروش مطرح گردد.
سوابق و تاریخچه فناوری:
کلات ها ترکیبات پیچیده و محلولی هستند که قابلیت نگهداری عناصر ریز مغذی همانند Fe/Zn/Mn/ و ... را از طریق یک عامل کلات کننده دارا میباشند . در حقیقت عنصری که کلاته شده است عنصری است که در داخل اتمهای یک ملکول کلات کننده محصور گردیده و به یک عنصر پایدار قابل جذب توسط گیاهان تبدیل میگردد و از رسوب آن در PH بالای خاکها آهکی جلوگیری بعمل می آید . این کودها (کودهای کلاته) دارای قدمت 70 ساله در دنیا هستند و در ساخت آنها از ترکیبات سنتزی مختلفی نظیر EDTA/ DTPA/ EDDHA/ EDDHMA/ EDDHSA / EDDHSAM همراه با یون فلزی مورد نظر استفاده میشود . اخیرا نیز برخی از کشورها به تولید نسل جدید کلاتها با بنیان های HJB/HBED/DCHA/IDHA اقدام نموده اند .
بعضی از محصولات تولیدی شرکت رشد افزای پالیز:
کود کلات آهن :
آهن موجود در این کود با یک ملکول کلات کننده طبیعی کمپلکس گردیده که در دامنه بالایی از PH خاک پایدار می باشد و در برابر شرایط دشوار محیطی مانند رقابت کاتیونی- آنیونی و قلیایی بودن خاک رسوب ننموده و مورد استفاده گیاهان قرار میگیرد . بعلاوه در این کود عناصر غذایی دیگری استفاده شده است که سبب آزاد سازی تدریجی آهن و بهبود راندمان جذب آن در گیاه میگردد . آهن در ساختمان کلروفیل گیاهی نقش داشته و کمبود آن باعث زردی رنگ برگها و در نهایت از بین رفتن برگها میشود .
کودهای میکرومیکس :
این کودها به دلیل دارا بودن درصد بالایی از عناصر غذایی و همچنین کیفیت و درجه خلوص مطلوب، باعث برطرف گردیدن سریع کمبود عناصر میکرو در انواع گیاهان زراعی و باغی می گردد .
کلات روی :
تغذیه گیاه با یک رژیم مناسب از عناصر روی میتواند تاثیرات بسیار مطلوبی بر رشد و نمو گیاه داشته باشد. به طور مثال این عنصر در سنتز بعضی از هورمون های گیاهی و اسید های آمینه نقش داشته و بعنوان فعال کننده بعضی از واکنش های شیمیایی عمل می نماید. علاوه بر این روی در گیاهان سبب بهبود درصد لقاح موثر در زمان گلدهی و ازدیاد باروری گیاه می گردد. این عنصر در چرخه متابولیسم ازت و سنتز تنظیم کننده های رشد گیاه مانند اکسین دخالت دارد. کمبود این عنصر باعث جلوگیری از رشد جوانه ها بصورت مستقیم یا غیر مستقیم گردیده و کوتاه ماندن قد گیاه و افزایش ریزش میوه و کاهش اثر آنتی اکسیدانی (جلوگیری از فعالیت های مضر) را در پی خواهد داشت .
کود منگنز :
نقش عمده منگنز در گیاهان نقش کاتالیزوری است . منگنز در گیاه با آهن دارای اثر متقابل (آنتاگوئیسم ) بوده و وجود مقادیر زیاد آن در خاک میتواند جذب و مصرف آن را توسط گیاه دچار مشکل نماید . بخش عمده منگنز در ساقه و برگ گیاهان وجود دارد . این عنصر در ساختمان کلروفیل بکار رفته و باعث سبزی رنگ برگها میشود .
کود منیزیم :
منیزیم یکی از عناصری است که قطعا تاثیر ویژه ای بر سرسبزی دنیای گیاهان دارد زیرا این عنصر قسمتی از مولکول کلروفیل است که در ساخت مواد غذایی در گیاه نقش بسزایی دارد. کمبود این عنصر غالبا در خاک های سبک و شنی دیده میشود . البته آهکی بودن خاک ها باعث تشدید شرایط کمبود این عنصر می گردد . منیزیم در متابولیسم ازت و فسفر و همچنین سنتز پروتئین ها نقش فعال دارد .
کودهای N.P.K :
این کودها دارای مقادیر مختلفی از عناصر ازت و فسفر و پتاس بوده که در زمان های مختلف فعالیت گیاه، ترکیب متفاوتی از این عناصر مورد استفاده قرار می گیرد و گیاه را قادر به رشد رویشی مناسب، ریشه زایی، مقاومت در برابر تنش های محیطی و ... می نماید .
نام ثبت کننده: مدیر فناوری تعداد بازدید: 2311